Mici trucuri pentru o cafea perfectă

Mici trucuri pentru o cafea perfectă

 1. Cafeaua preparată la rece e mult mai puțin acidă decât cafeaua preparată termic, de aceea cafeaua ta cu gheață va avea o aromă mai curată. În plus, e simplu să o faci. Înainte de culcare, amestecă apa cu cafeaua și lasă-le într-un recipient care se închide ermetic peste noapte.
 2. Nu arunca cafeaua pe care nu o mai bei. În loc de a o arunca, pune-o în recipientul pentru gheață. În felul acesta, nu îți vei mai dilua ice coffee-ul.
 3. Dacă încălzești cana înainte de a pune cafeaua în ea, cafeaua va sta caldă mult mai mult timp.
 4. Adaugă rulouri de scorțișoară în cafeaua ta pentru noi arome.
 5. Folosește cafeaua pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din mașina personală, frigider sau congelator.
 6. Dacă vrei o cafea cu adevărat proaspătă, cumpără boabe și macină cafeaua înainte de preparare.
 7. Păstrează mereu cafeaua într-un recipient în care nu intră aerul, la temperatura camerei.
 8. Folosește o apă de calitate, fie de la filtru, fie din comerț. Va face diferența!
 9. Folosește filtre de calitate. Poate nu te gândeai, însă și acestea afectează calitatea gustului cafelei tale.
 10. Pregătește cafeaua la temperatura potrivită. Nu o lăsa să fiarbă, pentru că astfel se va arde.
 11. Bea cafeaua imediat ce ai pregătit-o. După ce trec aproximativ 20 de minute de la pregătirea cafelei, aceasta începe să își schimbe gustul. Savureaz-o cât mai repede!
 12. Dacă folosești presa franceză, raportul apă – cafea este de o linguriță de cafea la o ceașcă de apă.
 13. Încălzește-ți toate intrumentele de preparare a cafelei dinainte, pentru a te asigura că vei păstra temperatura optimă de pregătire a acesteia.
 14. Dozează cantitatea de cafea pe care o vei folosi în funcție de sortimentul și specificul acesteia. În funcție de cafeaua pe care o ai, interesează-te care e cantitatea de apă și de cafea de care ai nevoie.
 15. Pentru a te bucura de o cafea cât mai rece, ia un pahar înalt, trece-l printr-un jet de apă rece și lasă-l pentru cel puțin 30 de minute la congelator. Apoi folosește-l pentru ice coffee-ul tău.
 16. Fă-ți propriul sirop pentru cafea! Ai nevoie doar de apă, zahăr și în funcție de tipul de sirop pe care îl vrei: extract de vanilie, migdale sau zmeură.
 17. Pentru a evita să îți mai răcești cafeaua când torni laptele, pune cantitatea de lapte dorită într-o ceșcuță și las-o la microunde pentru câteva secunde.
 18. Pune o etichetă pe filtrul de cafea, pe care să scrii mereu la ce oră a fost făcută cafeaua. În felul acesta, te vei asigura că vei bea mereu o cafea proaspătă.
 19. Bea cafeaua la orele potrivite, atunci când nivelul cortizolului din corp este scăzut. Cele 2 intervale adecvate sunt 9:30 – 11:00 și 13:30 – 17:00.

COMENTARII 1

Sandu Ionel

Sandu Ionel 2016-06-23 14:38:03

Cafeaua o servesc zilnic dimineata imediat dupa ce ma trezesc.. e primul lucru ce-l fac ca apoi apuca de treaba, si-ncepe o noua zi. Imi da energia necesara cu toate ca stiu ca a devenit ca un drog pentru mine. As vrea sa stiu ce-mi recomandati pe timp de vara cu temperaturi foarte ridicate servi o cafea, calda sau rece si cum e mai sanatos organismului?