Ghid de comandare a cafelei pentru vacanțele în Spania

Ghid de comandare a cafelei pentru vacanțele în Spania

Pentru că e vară și nevoia de a călători se simte și mai apăsător, suntem siguri că mulți dintre voi au ales ca destinație de vacanță unul dintre frumoasele orașe ale Spaniei.

De aceea, am alcătuit un mic ghid care să vă ușureze vizitele în cafenelele de acolo. Cafeaua în Spania este foarte variată, așa că în mod normal ar dura ceva vreme până v-ați putea obișnui cu ritualul de a o comanda cum trebuie, însă cu acest mic ghid vă veți descurca de minune!

Cea mai sigură opțiune este cafe solo, adică espresso. Servit de obicei într-o ceașcă mică, cafe solo este baza fiecărei băuturi din cafea, fiind cea mai puternică. Cu toate acestea, spaniolii nu o comandă dimineața, felul lor preferat la acea oră fiind cafe con leche (cafea cu lapte).

Dacă vi se pare că un cafe solo este prea mic, alternativa este cafe doble (espresso dublu). Dacă vi se pare prea puternic, comandați un Americano. Cum sigur nu veți fi nevoiți să conduceți, puteți chiar comanda o carajillo (cafe solo căreia i s-a adăugat puțin brandy sau whiskey).

Câteva extra specialități:

Café Cortado – espresso cu un shot de lapte

Café con Hielo – espresso cu gheață

Trifasico – Carajillo cu lapte (specialitate catalană)

Café Bonbon – Café Solo cu lapte condensat cu zahăr

Café Manchada – un pahar de lapte aromat cu un strop de cafea

COMENTARII 0