Ce știi de fapt despre aroma cafelei?

Ce știi de fapt despre aroma cafelei?

Cafeaua, la fel ca și vița de vie, este o plantă nobilă, ale cărei caracteristici sunt determinate de solul în care crește, de climat și de aer. Același soi de cafea poate avea o aromă diferită în funcție de țările în care este cultivat.

 O cafea arabica crescută la mare altitudine în Costa Rica este diferită de o cafea arabica din podișurile Braziliene.

Cafeaua din America Centrală

 Cafelele provenite din America Centrală sunt printre cele mai căutate din lume. Cafelele din această regiune au un caracter moderat, sunt puțin acide și aromate. Printre cele mai persistente nuanțe de aromă sunt cele de măr copt, de cacao, sau zahăr brun caramelizat. 

Cafeaua din America de Sud

 Sortimentele de cafea din această regiune au o aromă de caramel, și un substrat untos. Cafelele din Peru sunt de asemenea de calitate superioară și foarte căutate. Multe dintre sortimentele cafea bio provin din Peru. 

Cafeaua din Africa  

Africa este leagănul cafelei și totodată păstrătoarea tradițiilor din această zonă. Cafeaua din Etiopia își conservă renumele și datorită diversității genetice și condițiilor climatice bune, și rămâne una dintre cele mai savuroase cafele din lume. Despre cafelele kenyene se spune că au un gust tropical bogat și sunt extrem de apreciate.

COMENTARII 3

Anchidim Ionel

Anchidim Ionel 2016-05-21 15:11:03

Cea mai tare

Daniela Violeta Rafay

Daniela Violeta Rafay 2016-06-20 17:08:50

cea mai buna cafea