Cafeaua în Franța

Cafeaua în Franța

Franța, orașul sfânt al cafelei. Pentru a te descurca în Franța, acolo unde românii nu sunt tot timpul prea frumos întâmpinați, trebuie să folosești limbajul corect și trebuie să știi, când vine vorba de cafea, ce să NU comanzi.

În primul rând, în Franța nu vei comanda cafea la filtru. Cafenelele foarte probabil este să nu aibă filtre de cafea, iar barista-ul s-ar putea să se uite foarte urât la tine la o astfel de comandă. Dacă nu îți place espresso-ul, dar urmează să mergi în Franța, învață să te obișnuiești cu el de pe acum. Cafeaua în Franța se bea în esență un pic mai puternică, dar dacă nu îți place deloc espresso-ul, poți încerca un Americano, o cafea lunga(espresso cu apa fiarta) sau o café noisette.

Cafeaua în Franța se bea în orice moment al zilei. La micul dejun un espresso cu lapte, la prânz un espresso simplu, iar după cină cafeaua este servită după desert.

În Franța legea antifumatului a fost aprobată încă din 2007, așa că dacă vei vrea să fumezi la cafea, va trebui să ieși în afara cafenelei.

COMENTARII 0